- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Dansul relaţiilor – Atelier de îmbunătăţire a vieţii de cuplu
Editura Herald şi Librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38 ) au plăcerea să vă invite joi, 9 august 2018, ora 18.30, la evenimentul Dansul relaţiilor – Atelier de îmbunătăţire a vieţii de cuplu, eveniment cultural ce deschide seria întâlnirilor cu cititorii, în cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie” organizată şi în acest an de către Editura Herald.
Care nevoi primează în cadrul unei relații de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele în egală măsură? Și cum le putem armoniza pe amândouă?
Cum gestionăm emoţiile, precum teama de a spune ceea ce gândim sau ceea ce ne dorim într-o relaţie de cuplu?
Este infidelitatea partenerului o problemă insurmontabilă sau nu?
E corect să încercăm să-l schimbăm pe celălalt?
Cum scăpam de jocul învinovățirilor?
De ce suntem geloși? Dar furioși?
Cum vorbim când ne simțim furioși, jigniți, înșelați sau disperați?
Este potrivit ca o relație de cuplu sau o căsnicie să se conducă după anumite reguli și să presupună limite, aşa cum propune Harriet Lerner? Dacă da, de ce?
Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.
Vom povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia Pas în doi, la Editura Herald: Ghidul căsniciei, Dansul relațiilor, Dansul furiei, titluri ale cunoscutei autoare Harriet Lerner, alături de invitaţii noștri: Maria Lizeta Oprea (jurnalist), Andrei Vulpescu (jurnalist, blogger), Irina Calomir (psiholog clinician, psihoterapeut), Gina Enache Tuppad (psihoterapeut), Cati Călin (trainer), specialişti care vor împărtăşi publicului bucureștean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor trei cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).
Mai multe detalii:
Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas în doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe sine și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihologică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personalități.
Această carte optimistă și revelatoare este o sursă bine-venită de răspunsuri și de speranță nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Ghidul căsniciei poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.
Prea puțini ne spun că furia este o emoție legitimă, firească și, de multe ori, salutară. Harriet Lerner se numară printre acești învățători înțelepți. După cum explică autoarea, furia ne poate semnala multe lucruri: că suferim, că ceva nu merge bine, că nevoile noastre nu sunt împlinite în mod adecvat, că e nevoie de o schimbare. Pentru a împiedica furia să degenereze sau să ne altereze relațiile de familie, este necesar să învățăm să ne comunicam limpede nevoile și dorințele, să nu ne străduim să îi schimbăm pe ceilalți și să ne apărăm ideile și convingerile într-un mod asertiv. Dansul furiei este bestseller New York Times, cu vânzări care depășesc trei milioane de exemplare, și a fost tradus în mai mult de treizeci și cinci de limbi.
Deși relațiile apropiate oferă cele mai bune ocazii de fi cunoscut și de a-l cunoaște pe celălalt, ele sunt totodată un teren propice pentru tăcere și frustrare, pentru că oamenii au tendința de a-și înăbuși vocea adevarată și de a nu impune limite sănătoase. Indiferent dacă este vorba despre partenerul de viață, un părinte, o sora sau un prieten, Dansul relațiilor ne învață cum să gestionăm cele mai importante relații din viața noastră cu claritate, încredere și iubire.